Aluminium kozijnen
Kozijnen Deurne

Aluminium kozijnen bieden in de meeste gevallen veel meer voordelen ten opzichte van deze materialen. Zo zijn aluminium kozijnen duurzaam en gaan ze langer mee dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn minder gevoelig voor kromtrekken, rotten en schimmels dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Bovendien zijn aluminium kozijnen zeer energiezuinig en bieden ze uitstekende thermische isolatie, waardoor je energiekosten kunt besparen.

Een ander voordeel van aluminium kozijnen is hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden aangepast aan vrijwel elke stijl of ontwerpvoorkeur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

Als je op zoek bent naar nieuwe kozijnen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kozijnen voor jouw huis. Zo moet je rekening houden met de grootte en vorm van het kozijn, het type glas, de afwerking en de installatiekosten. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van aluminium kozijnen en waar je op moet letten bij de aanschaf. Wij bieden aluminium kozijnen van Aluprof en aluminium kozijnan van Cortizo.

Kies je voor een kozijn met aanslag dan hoort de aanslag gewoon bij de maat die je al hebt die komt er dus niet extra bij! Deze profielen zijn geschikt als er met een stelkozijn wordt gewerkt en wordt het meeste gebruikt.

De voordelen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn steeds meer in trek en dat is niet voor niets. Ze bieden namelijk een scala aan voordelen. Allereerst geven ze een strakke en moderne uitstraling aan je huis of bedrijfspand. Daarnaast zijn ze sterk en geschikt voor grote raamoppervlakken.

Een aluminium kozijn gaat bovendien lang mee en is duurzaam, omdat het recyclebaar is. Met zoveel verschillende soorten, kleuren en maten waarin ze verkrijgbaar zijn, kun je altijd een oplossing vinden die past bij jouw persoonlijke stijl.

Daarnaast bieden aluminium kozijnen uitstekende isolatie, zowel qua warmte als geluid, waardoor ze energiebesparend zijn en de akoestiek verbeteren. Het onderhoud van deze kozijnen is minimaal, waardoor ze een handige en tijdbesparende oplossing zijn.

Aluminium kozijnen zijn ook nog eens veilig en moeilijk open te breken. Er zijn verschillende soorten en modellen verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke isolerende eigenschappen.

Aluminium, kunststof of hout?

Aluminium kozijnen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele houten of kunststof kozijnen. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee omdat ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en minder gevoelig zijn voor kromtrekken, rotten en schimmels. En het beste van alles is dat aluminium kozijnen weinig onderhoud vereisen. In tegenstelling tot houten kozijnen hoef je ze niet te schilderen, schuren of te beitsen. Kunststof kozijnen zijn ook onderhoudsarm, maar kunnen na verloop van tijd gevoeliger zijn voor krassen en verkleuring.

Een leuk bijkomend voordeel van aluminium kozijnen is dat ze voor meer veiligheid in je huis zorgen. Ze zijn stevig en kunnen worden uitgerust met hoogwaardige vergrendelingen om inbraak te voorkomen. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen, die vatbaarder zijn voor inbraak en kunststof kozijnen, die na langdurige blootstelling aan de zon zwakker kunnen worden.

Bovendien bieden aluminium kozijnen uitstekende thermische isolatie en zijn ze zeer energiezuinig. Je kan kiezen voor speciale thermische onderbrekingen die voorkomen dat warmte of koude lucht door het kozijn naar binnen of naar buiten gaat. Kunststof kozijnen bieden ook goede isolatie, maar houten kozijnen zijn minder isolerend.

Aluminium kozijnen hebben een modern, strak uiterlijk en kunnen ze worden aangepast aan vrijwel elke stijl of ontwerpvoorkeur. Je kan kiezen uit een breed assortiment aan kleuren en afwerkingen.

Hoe duurzaam zijn aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen zijn erg duurzaam en gaan lang mee. Aluminium is namelijk erg sterk en bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, wind en sneeuw. Aluminium kozijnen vergen daarnaast ook weinig onderhoud. Je hoeft ze niet te schilderen, schuren of beitsen zoals bij houten kozijnen. Ook zijn aluminium kozijnen bestand tegen corrosie en roestvorming, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met veel vocht of zout water.

Hoe zit het met de isolerende eigenschappen van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen bieden uitstekende isolerende eigenschappen en zijn zeer energiezuinig. Het materiaal is van nature een uitstekende geleider van warmte en kou, maar moderne aluminium kozijnen zijn voorzien van speciale thermische onderbrekingen die voorkomen dat warmte of koude lucht door het kozijn naar binnen of naar buiten gaat.

De thermische onderbrekingen bestaan meestal uit materialen met een lage warmtegeleidingscoëfficiënt, zoals polyamide of polyurethaan, die tussen de binnen- en buitenste delen van het kozijn zijn geplaatst. Dit vermindert de warmtegeleiding en voorkomt condensvorming op de binnenkant van het kozijn. Hierdoor zorgen aluminium kozijnen voor een goede thermische isolatie en houden ze de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer.

Kunststof kozijnen bieden ook goede isolatie, maar aluminium kozijnen hebben over het algemeen een hogere isolatiewaarde dan kunststof kozijnen. Houten kozijnen bieden minder isolatie dan aluminium of kunststof kozijnen.

Goed geïsoleerde aluminium kozijnen kunnen bijdragen aan een verlaging van de energierekening en verminderen de uitstoot van CO2, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor je huis.

Hoe worden aluminium kozijnen geïnstalleerd?

Het installatieproces van aluminium kozijnen kan enigszins verschillen, afhankelijk van het type kozijn en de specifieke installatiemethode die wordt gebruikt. Over het algemeen wordt het kozijn op de volgende wijze geplaatst:

  • De eerste stap is om het raamkozijn op maat te maken en te zorgen dat het past bij de grootte van de opening waar het geïnstalleerd gaat worden. De oude kozijnen worden indien nodig verwijderd.
  • Het kozijn wordt in de opening geplaatst en vastgezet met ankers of schroeven. Er wordt rekening gehouden met de waterpas, zodat het kozijn loodrecht en waterpas staat.
  • Na het plaatsen van het kozijn wordt er een afdichting aangebracht rondom het kozijn om ervoor te zorgen dat het waterdicht is. Dit gebeurt meestal met behulp van een speciale compriband/afdichtingstape of -kit.
  • Als het kozijn op zijn plaats zit en is afgedicht, wordt de afwerking aangebracht. Dit omvat meestal het aanbrengen van isolatiemateriaal rondom het kozijn en het plaatsen van afdekplaten over de bevestigingsschroeven.
  • Als de installatie is voltooid, wordt het kozijn getest om ervoor te zorgen dat het goed functioneert. Het raam wordt geopend en gesloten om te controleren of het soepel beweegt. Daarnaast wordt er een druktest uitgevoerd om te controleren of er geen lekkages zijn.

Het is belangrijk om aluminium kozijnen te laten installeren door professionele installateurs om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden geïnstalleerd.

Hebben aluminium kozijnen onderhoud nodig?

Over het algemeen hebben aluminium kozijnen weinig onderhoud nodig. Het materiaal is van nature bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dit betekent dat aluminium kozijnen niet zo vaak hoeven te worden vervangen of gerepareerd.

Kunnen aluminium kozijnen in elke maat en vorm worden gemaakt?

Aluminium kozijnen kunnen in vrijwel elke maat en vorm worden gemaakt. Dit betekent dat aluminium kozijnen geschikt zijn voor bijna alle soorten huizen.

De flexibiliteit van aluminium als materiaal maakt het mogelijk om kozijnen te maken met slanke profielen, waardoor het maximale licht en uitzicht wordt behouden. Daarnaast kunnen aluminium kozijnen worden aangepast aan de specifieke eisen en voorkeuren van de klant. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden voorzien van speciale beglazing, ventilatieopeningen of inbraakwerend glas.

De kosten van aluminium kozijnen

Over het algemeen zijn aluminium kozijnen duurder dan kunststof kozijnen, maar goedkoper dan houten kozijnen. De exacte kosten van aluminium kozijnen kunnen echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en vorm van het kozijn, het type glas, de afwerking en de installatiekosten.

Kunststof kozijnen zijn over het algemeen goedkoper dan aluminium kozijnen, omdat kunststof een minder duur materiaal is en minder arbeidsintensief om te produceren. Houten kozijnen zijn daarentegen over het algemeen duurder dan aluminium kozijnen vanwege de hogere kosten van het materiaal en het arbeidsintensieve productieproces.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel aluminium kozijnen in eerste instantie een hogere investering kunnen vergen, ze over het algemeen langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben dan houten kozijnen. Daarnaast kunnen aluminium kozijnen helpen om de energierekening te verlagen door hun uitstekende isolerende eigenschappen

Prijsindicatie van uw aluminium kozijnen

Bij Kozijnen Deurne begrijpen we dat het aanschaffen van nieuwe aluminium kozijnen een flinke investering kan zijn. Daarom willen we het zo gemakkelijk mogelijk voor je maken. Transparantie over de kosten is daarbij essentieel.

Bij Kozijnen Deurne staan we voor kwalitatieve producten tegen een scherpe prijs. Bovendien kun je ook in 2024 een subsidieaanvraag plaatsen voor nieuwe aluminium kozijnen. De Nederlandse overheid stimuleert namelijk nog steeds energiebesparende isolatiemaatregelen. Door de goede isolerende eigenschappen van aluminium kozijnen, zijn ze een uitstekende keuze voor wie wil investeren in een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Wil je meer informatie over onze aluminium kozijnen, of wil je graag een offerte of prijsindicatie voor jouw nieuwe kozijnen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder.

Hieronder een overzicht van onze meest verkochte aluminium kozijnprofielen. De profielen staan per prijs van laag naar hoog geordend qua prijs. Mochten je wensen qua profiel anders zijn dan het onderstaande aanbod, laat ons dit dan weten a.u.b. Er is heel veel mogelijk!

Wij hebben aluminium kozijnen van Aluprof en Cortizo

Aluprof MB-79

Aluprof MB-86

Aluprof MB-Ferroline

Aluprof MB-77HS

Cortizo

Naast aluminium kozijnen:

Naast aluminium kozijnen van Aluprof kun je bij Kozijnen Deurne ook terecht voor kunststof kozijnen van K-Vision van zeer hoge kwaliteit, wij komen vrijblijvend langs met onze producten. Om samen te kijken wat jullie wensen zijn, en welk kozijn het beste past bij jullie woning. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om direct zonnescreens mee te bestellen, waardoor wij de screens en de kozijnen naadloos in elkaar over kunnen laten gaan. En waardoor het plaatje nog completer wordt. Ons eigen team van vakmensen komt de kozijnen en screens plaatsen en zullen niet weg gaan tot je helemaal tevreden bent 

AFSPRAAK INPLANNEN

Plan een gratis afspraak in

Bij Kozijnen Deurne staan we altijd klaar om onze klanten te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor hun nieuwe kozijnen. Onze zorg voor onze klanten begint met een gratis afspraak. Het is gemakkelijk en snel om een afspraak in te plannen. Door het invullen van het aanvraagformulier zullen wij ons uiterste best doen om een afspraak voor u in te plannen op een tijd en locatie die het beste bij u past. 

timmerman kozijnen deurne

OVERIGE DIENSTEN

Nog meer verduurzamen?

DUURZAAM

Bij Kozijnen Deurne staan we volledig achter het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand. Ons team is toegewijd aan het bieden van een uitgebreid aanbod aan verduurzamingsoplossingen, waaronder niet alleen kozijnen en ramen, maar ook airconditioning, warmtepompen en zonnepanelen. Wij geloven dat elke verduurzamingsstap die u neemt, bijdraagt aan het creëren van een beter en gezonder leefklimaat voor zowel u als onze planeet. Wij werken graag samen met u om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen en het comfort en de energie-efficiëntie te verhogen. Laat ons samenwerken aan een duurzame toekomst!

verduurzamen, split unit airco-systemen Deurne

Airconditioning

Wij bieden verschillende aircosystemen aan, van standaard tot de meest uitgebreide systemen.

warmtepomp kozijnen deurne

Warmtepomp

Tot wel €3500 subsidie op onze warmtepompen, u kunt ook bij ons terecht voor uw vloerverwarming.

verduurzamen, zonnepanelen keuze Deurne

Zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit panelen en materialen, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.