Kunststof kozijnen
Kozijnen Deurne

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren enorm populair geworden als alternatief voor houten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn gemaakt van PVC (polyvinylchloride) en zijn zeer duurzaam en onderhoudsvrij. Ze bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele houten kozijnen, zoals een uitstekende isolatie, hoge veiligheid, en een lange levensduur.

Het gebruik van kunststof kozijnen is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Doordat kunststof kozijnen een uitstekende isolatie bieden, bespaar je namelijk flink op je energierekening. Bovendien zijn ze ook nog eens gemakkelijk te onderhouden.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben vele voordelen ten opzichte van andere materialen. Ten eerste zijn ze zeer duurzaam en hebben ze een lange levensduur. Kunststof kozijnen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en verkleuren niet. Dit betekent dat je ze niet vaak hoeft te vervangen en uiteindelijk geld bespaart.

Daarnaast hebben kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde, waardoor de warmte beter binnen in huis blijft en je minder energie nodig hebt om de woning te verwarmen. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Het materiaal is bestand tegen vuil en stof en kan eenvoudig worden afgenomen met een vochtige doek.

Veiligheid is ook een belangrijk voordeel van kunststof kozijnen. Ze zijn sterk en hebben vaak een meerpuntsluiting, waardoor inbrekers ontmoedigd worden om binnen te komen. Daarnaast zijn kunststof kozijnen moeilijk te forceren.

Kunststof kozijnen hebben daarnaast ook nog eens een hoge geluidsisolatie. Dit betekent dat ze het geluid van buitenaf goed tegenhouden. Ideaal dus, wanneer je in een drukke buurt woont of langs een drukke weg.

Onderhoud bij kunststof kozijnen

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. In tegenstelling tot houten kozijnen hoef je kunststof kozijnen niet regelmatig te schilderen. Het materiaal is bestand tegen vuil en stof en kan eenvoudig worden afgenomen met een vochtige doek.

Toch is het belangrijk om af en toe aandacht te besteden aan het onderhoud van kunststof kozijnen om ze in goede staat te houden. Hieronder vind je enkele tips voor het onderhouden van kunststof kozijnen:

 • Het is belangrijk om de kozijnen regelmatig schoon te maken om vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel, zoals een allesreiniger. Vermijd schurende middelen en agressieve chemicaliën, omdat deze het kunststof kunnen beschadigen.
 • De rubbers rondom de kozijnen zorgen voor een goede afsluiting en voorkomen tocht en geluidsoverlast. Controleer regelmatig of deze rubbers nog in goede staat zijn en vervang ze indien nodig.
 • De scharnieren van de kozijnen moeten af en toe worden gesmeerd om soepel te blijven functioneren. Gebruik hiervoor een speciale smeermiddel, zoals teflonspray.
 • Kunststof kozijnen zijn krasbestendig, maar kunnen wel beschadigd raken bij ruw gebruik. Vermijd daarom scherpe voorwerpen en krabben op het kunststof.
 • Mochten er toch krassen of beschadigingen op de kozijnen ontstaan, dan kun je deze meestal zelf repareren met een speciale reparatieset. Bij grotere beschadigingen kun je het beste een professional inschakelen.

Door regelmatig aandacht te besteden aan het onderhoud van kunststof kozijnen kun je ervoor zorgen dat ze er jarenlang als nieuw blijven uitzien.

Kunststof kozijnen vs. houten kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren sterk in opkomst als alternatief voor houten kozijnen. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om deze af te wegen bij het kiezen van nieuwe kozijnen voor je woning.

Een groot voordeel van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden en zijn bestand tegen vuil en stof. Houten kozijnen daarentegen moeten regelmatig worden geschilderd om in goede staat te blijven. Dit kost niet alleen geld en tijd, maar kan ook zorgen voor overlast als je de kozijnen moet schuren en verven.

Daarnaast hebben kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde, wat zorgt voor energiebesparing en minder geluidsoverlast. Houten kozijnen zijn van nature minder isolerend en kunnen kou en tocht doorlaten. Dit kan leiden tot hogere energiekosten en minder comfort in huis.

Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat ze in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar zijn. Zo kun je de kozijnen aanpassen aan de stijl van je woning.

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan kunststof kozijnen. Zo zijn ze duurder in aanschaf dan houten kozijnen en hebben ze een minder natuurlijke uitstraling. Hoewel kunststof kozijnen in verschillende designs verkrijgbaar zijn, kunnen ze niet helemaal op tegen de authentieke uitstraling van houten kozijnen. Daarnaast zijn kunststof kozijnen minder duurzaam dan houten kozijnen en hebben ze een kortere levensduur.

Isolatie en energiebesparing

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is de hoge isolatiewaarde. Kunststof kozijnen hebben een goede thermische isolatie en zijn in staat om warmte binnen te houden en kou buiten te houden. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op energiekosten.

Kunststof kozijnen zijn uitgerust met meerdere kamers waarin stilstaande lucht wordt vastgehouden. Dit zorgt voor een goede isolatie en verhoogt de energie-efficiëntie van je woning. Daarnaast zijn kunststof kozijnen vaak voorzien van hoogwaardige afdichtingen en aansluitingen, wat zorgt voor een goede luchtdichtheid en minder warmteverlies.

In vergelijking met houten kozijnen bieden kunststof kozijnen een hogere isolatiewaarde. Houten kozijnen hebben van nature een lagere isolatiewaarde en kunnen kou en tocht doorlaten.

Naast de thermische isolatie bieden kunststof kozijnen ook geluidsisolatie. Het materiaal heeft een hoge geluidsdemping, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd en je meer rust en comfort in huis hebt.

Het isoleren van je woning met kunststof kozijnen is een duurzame keuze. Door de hoge isolatiewaarde bespaar je niet alleen op energiekosten, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Minder stoken betekent namelijk ook minder CO2-uitstoot en een lagere belasting van het milieu.

Kunststof kozijnen en inbraakpreventie

Kunststof kozijnen bieden goede bescherming tegen inbraak. Het materiaal is namelijk zeer sterk en kan niet zomaar worden geforceerd. Daarnaast hebben kunststof kozijnen vaak een meerpuntsluiting, wat ervoor zorgt dat het raam op meerdere plekken wordt vergrendeld en inbrekers ontmoedigt om binnen te komen.

De meerpuntsluiting zorgt ervoor dat de kozijnen op verschillende punten worden vergrendeld, waardoor het voor inbrekers bijna onmogelijk is om het raam open te breken. Kunststof kozijnen zijn ook voorzien van stevige hang- en sluitwerk, die voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Hierdoor bieden ze een goede bescherming tegen inbraak.

Naast de meerpuntsluiting bieden kunststof kozijnen ook goede bescherming tegen het boren of uittrekken van de scharnieren. Hierdoor kunnen inbrekers niet zomaar het raam uit de sponning tillen en binnenkomen. Kunststof kozijnen zijn ook voorzien van stevige grepen en sloten, die niet gemakkelijk kunnen worden geforceerd.

Bij het kiezen van kunststof kozijnen is het belangrijk om te kijken naar de inbraakwerendheid van het kozijn. Let hierbij op het hang- en sluitwerk en de meerpuntsluiting. Een kozijn met een goede inbraakwerendheid kan ervoor zorgen dat inbrekers niet zomaar binnenkomen.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van kunststof kozijnen?

Bij het plaatsen van kunststof kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Hieronder vind je enkele punten waar je op moet letten bij het plaatsen van kunststof kozijnen:

 • Kwaliteit: Het is belangrijk om te kiezen voor kozijnen van goede kwaliteit. Let hierbij op het materiaal, de constructie en de afwerking. Kies voor kozijnen die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en een goede isolatiewaarde hebben.
 • Maatvoering: Laat de kozijnen op maat maken, zodat ze perfect passen in de openingen in de gevel. Zorg ervoor dat de afmetingen nauwkeurig worden opgemeten, om problemen bij de plaatsing te voorkomen.
 • Montage: Laat de kozijnen plaatsen door een ervaren en vakbekwame monteur. De montage moet zorgvuldig gebeuren, zodat de kozijnen goed sluiten en goed zijn afgewerkt.
 • Isolatie: Zorg ervoor dat de kozijnen goed zijn geïsoleerd, zodat er geen warmte verloren gaat en er geen kou en tocht binnenkomt. Let hierbij op de kwaliteit van het isolatiemateriaal en de afwerking.
 • Ventilatie: Zorg ervoor dat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn, om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Let hierbij op de plaatsing van ventilatieroosters en het gebruik van zelfregulerende ventilatieroosters.
 • Afwerking: Zorg voor een goede afwerking van de kozijnen, zodat ze mooi passen bij de stijl van je woning. Let hierbij op de kleur, het design en de afwerking van de kozijnen.

Door op deze zaken te letten kun je ervoor zorgen dat de kunststof kozijnen op een goede manier worden geplaatst en op hun best functioneren.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Kunststof kozijnen hebben over het algemeen een lange levensduur. Gemiddeld gaan kunststof kozijnen tussen de 30 en 50 jaar mee. De levensduur van kunststof kozijnen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de plaatsing en het onderhoud.

Als je kunststof kozijnen goed onderhoudt en ze op de juiste manier plaatst, kun je er vanuit gaan dat ze tientallen jaren meegaan.

Hieronder een overzicht van de meest verkocht, kunststof profielen die wij aanbieden: wij leveren alle kozijnen met of zonder aanslag.

Kochs K-Vision – Het veelzijdige Nederlandse kozijnen en deuren profiel.

In geen ander Europees land dan in Nederland worden zulke hoge eisen gesteld aan functionaliteit, esthetica en kleur van kunststof kozijnen, ramen en deuren. Ongeacht of het een naar binnen- of buitendraaiend raam betreft, verdieping hoge of gevelbrede elementen of afwijkende inbouwsituaties. Voor ieder ontwerp kunt U bij ons terecht.

Het kunststof kozijn moet het houten kozijn imiteren. Ook hiervoor leent het K-Vision profielsysteem zich uitermate goed. Vorm van het profiel, houtnerf structuur decor maar ook de hoekverbinding. Het Kochs kunststof K-Vision Kozijn voldoet hier geheel aan.

Schilderen is niet meer nodig. Het Kochs K-Vision kozijn is immers onderhoudsarm. Daarnaast is het profielsysteem volledig lood en cadmium vrij uitgevoerd waardoor ons milieu gespaard wordt.

Kochs K-vision is een Duitse fabrikant en is marktleider in Europa.

Kunststof kozijnen - Kochs K-vision

K-Vision Trend

K-Vision Classic

Naast kunststof kozijnen:

Naast kunststof kozijnen van K-Vision kun je bij Kozijnen Deurne ook terecht voor aluminium kozijnen van Aluprof van zeer hoge kwaliteit, wij komen vrijblijvend langs met onze producten. Om samen te kijken wat jullie wensen zijn, en welk kozijn het beste past bij jullie woning. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om direct zonnescreens mee te bestellen, waardoor wij de screens en de kozijnen naadloos in elkaar over kunnen laten gaan. En waardoor het plaatje nog completer wordt. Ons eigen team van vakmensen komt de kozijnen en screens plaatsen en zullen niet weg gaan tot je helemaal tevreden bent 

AFSPRAAK INPLANNEN

Plan een gratis afspraak in

Bij Kozijnen Deurne staan we altijd klaar om onze klanten te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor hun nieuwe kozijnen. Onze zorg voor onze klanten begint met een gratis afspraak. Het is gemakkelijk en snel om een afspraak in te plannen. Door het invullen van het aanvraagformulier zullen wij ons uiterste best doen om een afspraak voor u in te plannen op een tijd en locatie die het beste bij u past. 

timmerman kozijnen deurne

OVERIGE DIENSTEN

Nog meer verduurzamen?

DUURZAAM

Bij Kozijnen Deurne staan we volledig achter het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand. Ons team is toegewijd aan het bieden van een uitgebreid aanbod aan verduurzamingsoplossingen, waaronder niet alleen kozijnen en ramen, maar ook airconditioning, warmtepompen en zonnepanelen. Wij geloven dat elke verduurzamingsstap die u neemt, bijdraagt aan het creëren van een beter en gezonder leefklimaat voor zowel u als onze planeet. Wij werken graag samen met u om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen en het comfort en de energie-efficiëntie te verhogen. Laat ons samenwerken aan een duurzame toekomst!

verduurzamen, split unit airco-systemen Deurne

Airconditioning

Wij bieden verschillende aircosystemen aan, van standaard tot de meest uitgebreide systemen.

warmtepomp kozijnen deurne

Warmtepomp

Tot wel €3500 subsidie op onze warmtepompen, u kunt ook bij ons terecht voor uw vloerverwarming.

verduurzamen, zonnepanelen keuze Deurne

Zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit panelen en materialen, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

Contact opnemen

Kozijnen Deurne is onderdeel van J&S Verduurzaming. Gebruik één van de onderstaande contactmogelijkheden of plan een gratis afspraak in via het onderstaande afspraakformulier.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.